Sterke Verhalen!

Sterkte verhalen!

Wat is er mooier dan op een koude winterse zondagmiddag naar een sterk verhaal te luisteren! In januari start er een serie van vier zondagmiddagen waarin Marten Horjus sterke verhalen vertelt.

Data: 15 jan, 22 jan, 29 jan en 5 feb
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Entree: Gratis

15 januari: Moord & Doodslag

Vandaag het verhaal over de prachtige rozen van professor. dr. James Giltay. Hoe krijgt die man het toch voor elkaar om zulke fantastische bloemen te kweken. Zijn geheim komt griezelig dichtbij…… Een moord in Monnickendam? Jazeker, maar wel 500 jaar geleden. Midden in de pestepidemie van 1509 heersen frustratie, wraak en hebberigheid. Die pestepidemie is een uitgelezen dekmantel voor moord! Moord in het pesthuis….met een onverwachte afloop. Om in de stemming te komen zingen we gezellige moordliederen met elkaar!

22 januari: Seks!

Het ultieme onderwerp voor een sterk verhaal. Niemand blijft gespaard voor seks! We openen als voorspel met liederen over dit onderwerp om in de stemming te komen. U blijkt over een onbedwingbare lust tot meezingen te beschikken. Allereerst verschijnt er in de kroeg een oude kennis/vriendin die praktiserend seksuologe blijkt te zijn geworden. Dat is even veiligheidsriemen-vast voor de gescheiden man die al een tijdje op een droogje staat. Na de pauze duikt bij toeval het ringetje van de heilige Thomas op. De verleidingen des vlezes waaraan de onze heilige werd blootgesteld en die hij wederstond worden ons voor ogen getoverd!

Zondag 29 januari: Watersnood

In de nacht van 31 januari op 1 februari is het 70 jaar geleden dat de in Zeeland en Zuid-Holland de dijken braken. Deze keer het aangrijpende verhaal van Job, een jongen van 9 jaar die het allemaal meemaakte. Het tweede verhaal gaat over de trui die mijn moeder ooit voor me breide: een schipperstrui met op de borst een uniek patroon. Waarom zit dat patroontje er in?
Natuurlijk ook vandaag weer liederen; voor iedere stemming is er een lied.

Zondag 5 februari: Monnickendammer verhalen

Weet u waar de Kaneelbuurt is? Kent u de armoede die er heerste? Een verhaal over arme, maar trotse mensen, over hebberigheid en, gelukkig, gerechtigheid!
Het verhaal van het pleetje op de Fluwelen Burgwal kent u toch wel? Waar gebeurd en belachelijk smerig. Verplichte kost voor de inburgeringscursus voor nieuwe Monnickendammers.
Wist u dat vroeger bakker Kees een ezelin had die zo knap was dat zelfs alle mannen in de straat haar nakeken? Maar ja, een mooie vrouw heeft haar nukken en een mooie vrouw heb je zelden alleen.

Datum

15 januari 2023
Verlopen!

Tijd

15:30 - 17:00

Kosten

Gratis

Labels

Cultuur en Educatie,
Kunst, Cultuur en Educatie

Locatie

SCC De Bolder
Het Spil 1, 1141 SB Monnickendam

Organisator

S.C.C. De Bolder
Telefoon
0299 650 560
Email
info@debolder.com
© Copyright - SCC De Bolder