Sterke Verhalen!

Sterkte verhalen!

Wat is er mooier dan op een koude winterse zondagmiddag naar een sterk verhaal te luisteren! In december en januari start er een serie van vier zondagmiddagen waarin Marten Horjus sterke verhalen vertelt.

Data: 24 dec, 31 dec, 7 jan en 14 jan
Tijd: 15.30 – 17.00 uur
Entree: Gratis

De bar is geopend voor een drankje en wat lekkers.

Zondag 24 december – Kerstverhalen
“De donker dagen voor kerst vragen om een haardvuur, een kop thee en een goed verhaal. Kerstfeest is de uitlezen gelegenheid: een klein kindeke teer in een woest woedende wereld. Vandaag twee verhalen: De heks van het Suijderwout, magische avonturen vol heks en toverdrank, dronkenlappen en schone maagden. Het tweede verhaal maatschappij kritisch, een spiegel voor ons allen, maar ook weer dat kindeke klein en teer in een woest woedende wereld. Heerlijk, kerst. Natuurlijk Willy Alberti en Johnny Jordaan en zelfs Andre Hazes om mee te zingen.”

Zondag 31 december – De optimist en het goede leven
“De hofnar danst en zingt.  De mensheid schudt zijn hoofd. Is die man gek geworden? Nieuws mijden is tegenwoordig de norm. Welke naïeveling zingt er dan nog? Ja, treurzangen misschien van ‘Als vluchten niet meer kan, mag ik dan bij jou?’. Maar hij zingt: ‘En van je hela, hola, houd er de moed maar in!’ Het oude jaar zal voor de gelegenheid fysiek aanwezig zijn. We kunnen het de maat nemen: het hoogtepunt, de zwaarte (of lichtheid). Wat doen we met het oude jaar: recyclen tot wc-papier, meetorsen het nieuwe jaar in? We zingen samen liedjes van ellende en troost, van bloemetjes en hoop. Samen, dat vooral.”

Zondag 7 januari – Vrolijke verhalen
“Vandaag hussel verhalen uit de kist: hoe Sint Dracus de Joor versloeg en zo een huwelijk misliep. Geen knouw aan vast te topen! In de kist zit ook een spiegel: wat ziet u als u er in kijkt? Een Adonis of een engerd, een beauty of een beast? Natuurlijk zingen we er een stichtelijk lied bij, voor de gezelligheid.”

Zondag 14 januari – Hemels ingrijpen
“Doet hemel doet van zich spreken in de sterke verhalen van vandaag! De molenaar van Overleek werd door een engel van een wisse dood gered, maar helemaal vlekkeloos ging het niet. Waarom moest die hand er afgehakt worden? De duivel kreeg van onze lieve Heer toestemming om de heilige Thomas in ‘bekoring’ te leiden. Hoe dapper weerstond hij de verleidingen des vlezes! Maar kunnen wij die ook weerstaan? En is daar een verdienmodel van te maken?”

Datum

14 januari 2024
Verlopen!

Tijd

15:30 - 17:00

Kosten

Gratis

Labels

Cultuur en Educatie,
Kunst, Cultuur en Educatie

Locatie

SCC De Bolder
Het Spil 1, 1141 SB Monnickendam

Organisator

S.C.C. De Bolder
Telefoon
0299 650 560
Email
info@debolder.com
© Copyright - SCC De Bolder