Rotaryclub kookt samen met statushouders in De Bolder

Samen koken & dineren in De Bolder
Rotaryclub Monnickendam kookt samen met statushouders uit Waterland. Het samen koken was een mooie manier om elkaar te ontmoeten en elkaar beter te leren kennen.
Er werd kennis gemaakt met vier verschillende keukens. Gerechten uit Eritrea, Syrië, Libanon en Iran. Leden van de Rotaryclub hielpen mee bij de bereiding. Hieruit ontstond een mooi buffet. Iedereen kon van de heerlijke gerechten opscheppen. De avond werd afgesloten met een traditioneel koffieritueel uit Eritrea.

De leden van de Rotaryclub en de statushouders kregen de mogelijkheid om verspreid te gaan zitten aan de lange gedekte eettafels. Zo was er gelegenheid om met elkaar in gesprek te gaan. Dat leverde mooie momenten op met bijzondere verhalen en kennismaking met een andere cultuur. Dat maakte deze avond bijzonder.

De avond kwam tot stand in samenwerking met Vluchtelingenwerk, Rotaryclub Monnickendam en De Bolder. Rotaryclub Monnickendam zet zich jaarlijks in voor meerdere projecten. Dankzij het geld dat zij ophalen met verschillende activiteiten/evenementen, steunen zij Waterlandse initiatieven en daarmee hun medemens. Ook deze avond is daar één van.

Iedereen bedankt voor deze geslaagde avond!

X