Rotary-uitje voor vluchtelingen uit de Gemeente Waterland

Op dinsdag 15 mei zijn de vluchtelingen een dagje uit geweest, dankzij de inzet van de leden van Rotaryclub Monnickendam. Er is verzameld in De Bolder en vervolgens zijn ze de hele dag op stap geweest met een aantal leden van deze Rotaryclub. Ze zijn gestart bij de Zaanse Schans, daar hebben ze de molen bezocht en kregen ze persoonlijk uitleg van de molenaar. Na een heerlijk Hollandse pannenkoek is er gereden naar de Nieuwe Hondsbossche Duinen. Na een bezoek aan het informatiecentrum Zand tegen Zee zijn ze gewandeld naar het strand. Er is zelfs nog gezwommen!

Mede dankzij het prachtige weer genoot iedereen ontzettend van deze dag. Er is veel gezien en verteld over de historie van Nederland en daarnaast de strijd tegen het water. Ook de busrit zelf was een heel avontuur, er werd gezongen en gedanst. Aan het eind van de dag arriveerden we bij Van der Valk Hotel Volendam en werd iedereen ontvangen door de overige leden van Rotaryclub Monnickendam. Een heerlijk barbecuebuffet stond voor ze klaar. Er is kennis gemaakt met elkaar en mooie, soms ontroerende gesprekken aan tafel waren het resultaat.

Wekelijks komen deze mannen en vrouwen van allerlei nationaliteiten samen in de Bolder, om elkaar te ontmoeten, Nederlands te leren praten en de Nederlandse cultuur beter te leren kennen. Dit is een initiatief van Vluchtelingenwerk, SMD Zaanstreek Waterland en De Bolder. Iedere week wordt er een activiteit georganiseerd. Dat kan van alles zijn: bezoek aan lokale bedrijven en organisaties, activiteiten op het gebied van sport, cultuur, onderwijs, financiën. Af en toe gaan ze op pad om Waterland beter te leren kennen. Het participeren in de samenleving is ontzettend belangrijk. Een keer wat zien van de rest van Nederland was een wens van deze groep en sloot mooi aan bij het initiatief van Rotary Monnickendam.

De organisator van dit evenement, Rotaryclub Monnickendam zet zich jaarlijks in voor meerdere projecten. Dankzij het geld dat zij ophalen met verschillende activiteiten/evenementen, steunen zij Waterlandse initiatieven en daarmee hun medemens. Deze keer waren het de vluchtelingen in de Gemeente Waterland die een dag meegenomen werden om ze meer te kunnen laten van Nederland.

X