Geslaagde Movak Lite!

In de laatste week van de zomervakantie is er elk jaar in en om De Bolder de MOVAK. Een programma vol activiteiten voor de Waterlandse jeugd van 6 tot en met 12 jaar. Dit jaar was er een aangepaste en zeer geslaagde versie! Maandag 10 augustus tot en met donderdag 13 augustus werden er elke dag in dagdelen allerlei leuke activiteiten aangeboden. De kinderen deden mee aan het ochtendprogramma of het middagprogramma. Op deze manier konden we 80 kinderen goed verdelen over de dag.

Elk jaar is er een thema, dit jaar werd het een “Hollandse week”. Vijf dagdelen werden er allerlei leuke zomeractiviteiten aangeboden rondom dit thema. De begeleiding tijdens deze week was in handen van een enthousiaste groep vrijwilligers en ook dit jaar zorgden zij er weer voor dat het één groot feest werd!

Tijdens de MOVAK Lite was er van alles te doen en voor elk wat wils. Er was een waterbuikschuifbaan, het stokvangenspel, je kon je eigen oud-Hollandse Delfts blauwe tegeltje maken en aan de slag gaan met fimo klei. Dinsdag zijn we een speurtocht gaan lopen door Monnickendam, waarbij er onderweg leuke opdrachten waren: van kazen dragen tot zaklopen, van klompendans tot geblinddoekt Hollandse hapjes proeven. De Dropgigant van Waterland bedankt voor het sponsoren van het snoepgoed. Woensdag werden er allerlei leuke oud-Hollandse spelletjes aangeboden en konden de kinderen raften op het water. Dit werd georganiseerd door Team Sportservice Zaanstreek- Waterland. Donderdag zijn we met elkaar gaan zwemmen in het Sportfondsenbad. We hebben de MOVAK Lite afgesloten met een disco en bonte avond in De Bolder. Er waren veel verschillende acts, van moppen tappen tot dansen.

Tijdens deze vier dagen kon je samen met je groepje punten verdienen en dat leverde ook een aantal winnaars op. Na de bonte avond was de prijsuitreiking en konden we bekend maken wie de winnaars waren; zij gingen met een leuk prijsje naar huis.

Kortom, MOVAK Lite 2020 was een succes. Veel dank aan de sponsor, de kinderen en alle vrijwilligers, zonder jullie is er geen MOVAK!

X