De Bolder Buurttuin officieel geopend!

Afgelopen vrijdag 10 september is de Bolder Buurttuin officieel geopend. Wat vorig jaar begonnen is met een idee is inmiddels werkelijkheid geworden; we hebben een echte Bolder Buurttuin! Opgezet met een groep enthousiaste vrijwilligers en omringd door een prachtig hek. We zijn heel trots op het resultaat; een moes- en siertuin waar iedereen aan mee kan doen, een tuin voor de buurt door de buurt.

Bij de opening waren vrijwilligers, sponsoren, team en bestuur van De Bolder aanwezig en organisaties waarmee we de komende tijd de buurttuin verder willen ontwikkelen. Om 15 uur werd iedereen hartelijk ontvangen door Linda Henskes, manager van De Bolder. De officiële openingshandeling werd verricht door Wethouder Ton van Nieuwkerk. Na zijn toespraak plaatste hij samen met vrijwilligers twee fruitbomen in de buurttuin. Tuinvrijwilliger Loek vertelde enthousiast over zijn zelfgemaakte wormenhotel en hoe dit product werkt. Vervolgens hebben we gezamenlijk  geproost met water met Citroenmelisse en een heerlijk kruidig tomatensoepje gegeten (gemaakt door tuinvrijwilliger Gwenda) uit eigen tuin.

De mand van het land liet mooi de oogst van de tuin zien. De basis van de Bolder Buurttuin is gelegd en de komende tijd gaan we dit verder ontwikkelen, waarbij we vele organisaties betrekken; we bundelen kennis en kracht. Met deze gemeenschappelijke buurttuin willen we mensen verbinden, jong en oud, verschillende culturen en met elkaar zorgen voor de tuin. Ben je na het lezen van dit bericht ook nieuwsgierig geworden? Of heb je zin om te helpen in de tuin? Je bent van harte welkom! Neem contact op met Angela Kroon, je kunt een mail sturen naar angela@debolder.com of bel naar 0299-650560.

Het was een geslaagde opening van onze kleurrijke en geurrijke gemeenschappelijke Buurttuin!

X