De Bolder organiseert in samenwerking met I.V.N. nestkastjes timmeren.

Tijdens de voorjaarsvakantie kun je op vrijdag 22 februari je eigen nestkastje bouwen in het Bernard Nieuwentijt College, pierebaan 5 in Monnickendam. Een workshop voor kinderen vanaf 8 jaar.

Met het broedseizoen voor de deur, is de maand maart de ideale maand om een nestkastje op te hangen, om zo de vogels een handje te helpen. Je gaat aan de slag onder leiding van een I.V.N. Gids. Voorafgaand wordt er gestart met informatie over het nestkastje. Welke vogels gaan er eigenlijk in een nestkastje? Hoe kun je ze herkennen? Waarom is het belangrijk om de vogels te helpen en wat is een veilige plek om je nestkastje op te hangen?
Mocht je zelf ook nog een vraag hebben dan kun je die stellen.

Hierna gaan we aan de slag, en krijgt ieder een bouw pakketje en maakt een zo mooi mogelijk nestkastje. Natuurlijk zijn ouders of opa en oma welkom om te helpen. Aan het einde van de workshop gaat iedereen met zijn eigen werk naar huis.

Meedoen met de workshop? Kosten hiervoor zijn €5,00 per kind. Er wordt om 10.30 uur gestart, 12.00 uur zijn de nestkastjes klaar. Aanmelden is noodzakelijk en kan door uiterlijk woensdag 20 februari te mailen naar info@debolder.com of bel naar 0628688276

 

X